HTML

Friss topikok

Linkblog

Hétvégi programajánló

2010.06.18. 06:27 vizibiciklista

Mivel az időjárás eddiog elég hektikusan működött, ezért nem lehet arra hagyatkozni, hogy a Balatonra napozni megyünk. Egyébként is, egyre többen kedveljük az aktív pihenést. Az időjárástól függetlenül használható wellness mellett számos rendezvényt, versenyt lehet élvezni a Balaton-parti városokban, településeken. Ezekből szeretnék ízelítőt nyújtani, hogy könnyebb legyen a programszervezés.

Balatonfüreden e hétvégére két jelentősebb eseményt terveztek. Az egyik a hetedik alkalommal megrendezendő Nemzetközi Sirály Táncfesztivál. Június 17. és 19. között gyermek, ifjúsági és felnőtt tánccsoportok fognak fellépni két helyszínen is, a Kisfaludy Színpadon és a Balaton Szabadidő és Konferencia központban. A több száz táncost felvonultató versenyen rengeteg kategóriában indulhatnak: klasszikus balett, karaktertánc, hastánc, moderntánc, színpadi majorette, rock and roll, disco és hip-hop stílusban.

Füred a víz szerelmeseit is kényeztetni fogja ezen a hétvégén, június 18-20-ig a balatonfüredi Yacht Clubban lesz az idei legnagyobb ifjúsági ranglistaversenye a BYC kupának, ennek keretén belül pedig az Olimpiai Reménységek Regattája. Öt hajóosztályban indulhatnak a kishajós vitorlásversenyen. Hazai és a környező országokból összesen 120 hajó és 150 versenyző nevezett be a 8 futamos viadalra, a pontos indulás pénteken 9.55-kor lesz. A végeredmény elbírálásánál részt vesznek olimpikonok és az idei Kék Szalag vitorlásverseny legnagyobb várományosa.

Balatonakalin Szent-Iván ünnepet fognak ülni június 18. és 20. között. A Főtér mellett a Művelődési ház, a Térségi Múzeum és a Strand ad helyet. A program igen színes: népzenei-népművészeti programok, képzőműves kiállítások, hagyományőrző művészeti csoportok bemutatói, tüzes borok kóstolása, filmvetítés, tárlatlátogatás. Az estét virrasztással folytathatják a Szent Iván-éji tűznél amihez Környei Alice énekművész és együttese adja a zenei aláfestést. Hajnalban, aki elég kitartó, a felkelő napot is köszöntheti a strandon.

Június 19-én lesz a Múzeumok Éjszakája, így rengeteg - többek között - Balaton-parti város múzeumában is meghosszabbították a nyitvatartást. Ezen a napon Balatongyörökön római kori vigasságokra invitálják a látogatókat, jókat lehet majd enni, inni. Látványos harci játékokkal, gladiátor bemutatóval, színjátékkal, és nem utolsósorban nyitott pincékkel várják a vendégeket. A Tigonon együttes ezalatt ókori zenével szórakoztat, és akinek megjön a kedve a tánchoz, az az utcabált se hagyja ki.

És hogy igazán sokrétű szórakozást kínáljon a tó partszakasza, Országos Fafűrészelő verseny lesz Gyenesdiáson június 19-én. A feladatok: darabolás, gallyazás, hasítás, választékolás, sarangolás. Ha ennek csak a látványától megéhezett valaki, akkor ellátogathat a Keszegfesztiválra, ami a nevéből adódóan is egy gasztronómiai fesztivál, folklórprogrammal és vásárral. A gyermekes családok másnap a játékstrandon egy családi vasárnapot tölthetnek együtt.

Mint láthatjuk, elég sokrétű a kínálat, csak nem mindig értesülünk a fentiekhez hasonlókról. Ezért ezen a blogon minden héten összerakok egy ajánlatot, hogy így tegyük színesebbé és emlékezetesebbé a balatoni nyarat.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://abalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr562087744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

diktatorikus kleptokrácia 2010.06.18. 12:23:46

navégre, ilyen is van :)
köszönet a programokért, esőkabátot, meleg ruhát tessék vinni, belső fűtés a helyszínen megoldható

2010.06.18. 14:08:08

aszittem kefélőversenyről lesz szó
süti beállítások módosítása