HTML

Friss topikok

Linkblog

Programdömping a hétvégén a Balatonnál

2010.07.15. 20:26 vizibiciklista

Sokat panaszkodtunk, hogy mennyit esik az eső, és mikor lesz végre nyár. Tessék, most megkaptuk kamatostól. Hőségriasztás ezerrel, ilyenkor igazán csak a vízparton működik. Balatonalmádiban ezért biztos nagy látogatottsága lesz az Uniós Strandjátékok és Strandsportok Fesztiváljának, ahol előreláthatólag 6-8 ország vesz részt. A verseny eddig négy témában zajlott, strandröplabda, strandkézilabda, strandvízilabda és strandfoci - ebben az évben kiegészítik a rendezők egy ötödikkel, a korfball strandváltozatával. Almádiban a Wesselényi strandon, Füreden pedig a Kisfaludy strandon lehet mindezt megnézni, versenyezni, szurkolni - főleg a vízből.

Egy másfajta hűsölési lehetőség a Somló Hangja Fesztivál, Dobán, az Erdődy Kastély ősparkjában. Az ősfák tövében nem csak meseszerű, hanem hálistennek hűvös is a művészetek és a zene élvezete. A második alkalmas fesztivál sztárvendége a Benkó Dixiland Band, de emellett a borászok udvarának dzsesszkoncertjeit is lehet hallgatni. Népzenében a Cimbaliband, Szalonna Band, Zagyva Band, Fláre Beás együttes képviselteti magát, világzenében pedig Palya Bea, a Csík zenekar, Makám, Mitsoura. Persze lehet vásárolni a helyi termékekből is. A sok zenétől táncra perdülve mulathatunk a táncházban, és ha valaki még mindig nem tikkadt ki akkor geotúrázzon a Somló hegyre.

Jubileumi Mogyorósi Napok vannak július 1. és 18. között, ahol kézművesség, tánc, zene, bábszínház, lovas felvonulás, zászlóforgatás lesz a hétvégén három helyszínen: Művelődési Ház, Sportpálya, Közpark. Veszprémben július 14-17-ig Utcazene Fesztivált tartanak, a név magáért beszél. Tegnap, 15-én kezdődött a háromnapos Balatongyöröki Borfesztivál, a borutcában a móló melletti sétányon finom borok, ízes ételek és szórakoztató programok várnak minden kedves odalátogatót.

Szeretném kiemelni még a Jazz és Bor Fesztivált Balatonbogláron, amely egy igen igényes ünnepély, tisztelegve a zene és az arany nedű előtt. Ami fontos, hogy teljesen nonprofit a rendezés, csak és kizárólag önkéntesek szervezésével, a mediterrán hangulat garantált, és koncerteket napi két alkalommal rendeznek.

Révfülöpön a felújított Rózsakert átadását a Villa-Filip napokra tervezik, július 16-18. az időszaka. Persze ezt még körítik latin zenével, népszerű dzsesszel, táncos műsorokkal, operettrészletekkel, például a Bob herceg kellemes dalaival.

Ha Zánka, nekem mindig a tábor ugrik be, nyilván vagyunk még ezzel így egy páran. A városban most Halásznapokat és Borheteket rendeznek. Néptánc, népzene, utcabál és az elengedhetetlen balatoni bor lesznek a kellékei. Horgászverseny is lesz, és szigorúan, egyértelműen utána a halászléfőző verseny. Az azért érdekelne, hogy ha valamelyik csapat nem fog semmit, akkor vajon mit főz a halászlevébe?

Balatonföldvár keleti strandján a földvári hagyományokat követve íjász- és harci bemutató lesz július 17-én. Jurtaépítéssel kezdenek, bontással zárnak. Őszintén szólva, én nem is tudom melyiket válasszam. Egy a fontos, 11 és 15 óra között nem szabad a napon lenni, és rengeteg folyadékot kell inni!

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://abalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr922154249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jack o'neill 2010.11.23. 20:08:37

Sajnálom, hogy a blog ennyire kihalt. Pedig nagyon örültem neki, mikor indult. :(((
süti beállítások módosítása