HTML

Friss topikok

Linkblog

Hétvégi programok a Balaton partján

2010.06.25. 06:51 vizibiciklista

Talán beköszönt végre a nyár, és a következő hétvégét tartalmasabban is el lehet tölteni mint az ablak mögött nézve, hogy zuhog az eső. A balatoniak kitartóak, az elmúlt hétvégén körbejártam a tavat, és mindenhol reménykedő arcokat láttam, hogy talán mégis lesz idén is "balatoni nyár".

Programokban mindenesetre ezen a hétvégén is bővelkedünk, mondhatnánk, hogy mi szem, szájnak ingere, minden megtalálható. A Révfülöpi Vincellér Napok június 24-27-ig, négy napon át várja a látogatókat, szinte fel sem tudom sorolni a rengeteg látnivalót. Zenében: operett, filmzene, jazz, modernzene, népzene, fúvószene. Vidámságot egy paródiaműsor és pom-pom csoport szolgáltat. A pincészetek és borházak nyitva állnak és este tűzijátékkal zárnak. Június 26-án Szent Iván éj, amiről Révfülöp is megemlékezik, és megrendezik a Tóparti Művészeti Heteket, immár harmadízben.

Balatonfüred - természetesen - erre a hétvégére is kitesz magáért. Június 19-26. a Balatonfüredi Nemzetközi Gitárfesztivál ideje, amit három helyszínen, az Anna Grand Hotelben, a Kisfaludy Színpadon és a Konferencia Központban tartanak. Ahol pedig a kultúrát a borokkal és a gasztronómiával ötvözik, az a Balatoni Hal- és Borünnep (június 24-27. között). 2004-ben indult útjára ez a mára már hagyományos ünnep Füreden, a Tagore sétányt rengeteg borpavilon lepi el, több pincészet kínálja remekműveit. Persze kötelező kóstolni a halászléfőző versenyt követően. De lesz könyvvásár dedikálással, közben könnyű- és komolyzene szól, és a gyermekek sem unatkoznak a nekik szervezett programokon...

Balatonfűzfőn, a Tobruki strandon díjtalan a belépés a Cseberei Juniálisra. A retró tánczenétől a fúvószenéig korlátlan a tárház. Has- és divattánc bemutató, mazsorett- és bohócparádé, interaktív játékok és gulyásfőző verseny ígér nagyon érdekes szórakozást.

Balatonalmádi szintén megemlékezik Szent Iván éjéről a Szent Erzsébet ligetben, június 24-én. Ugyanez a helyszín ad 25-étől három napon keresztül helyet a Péter Pál napi vigadalomnak. Az alcím a "Szájtátizás a világot jelentő deszkák előtt" magáért beszél, mert tényleg bámulatra méltó az a rengeteg program, amit itt felvonultatnak. Ez tulajdonképp a népművészet, a népzene és a kapcsolódó művészetek Balaton parti ünnepe. Többek között mesterségek bemutatója is lesz, ki is lehet próbálni.

Aki a kevésbé hangos vigasságokat szereti, az látogasson el Tapolca-Diszelre június 26-án 18 órára, ahol megemlékeznek arról, hogy 20 éves az első magyar látványtár. Ugyanezen a napon Paloznakon 16 órakor a Tájház udvarán Hal és Bor ünnepét tartanak, igaz, csak három óra hosszában, de így legalább töményebb az élmény. 

A sok evés-ivás mellett persze lehet egy kicsit aktívabb szórakozást választani, erre tökéletes a Földvári Kocsi Vágta (június 26.), amit természetesen Balatonföldvár rendez a Magasparton. És a látnivalók: akadályhajtó verseny, vadászhajtás, gyorsulási verseny és lovaglás pónin.

Ezen a hétvégén is érdemes a csodás Balaton partjára érkezni tehát. Jó szórakozást! 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://abalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr552105586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ős kaján 2010.06.25. 10:26:48

kár hogy nem lép fel az Elbow idén sehol :(
egyzene.blog.hu/2010/06/25/elbow_independent_woman_radio_1_live_lounge
valahol meghallgatnám őket igen szívesen - egyszer volt szerencsém ingyenes Ween koncerten www.youtube.com/watch?v=F1YcJOb-VV8&feature=PlayList&p=1DE8AAF9A63627DE&playnext_from=PL&playnext=1&index=8 részt venni, na az igazán nagy királyság volt
süti beállítások módosítása