HTML

Friss topikok

Linkblog

Hétvégén indul a Kék Szalag

2010.07.02. 07:59 vizibiciklista

Visszavonhatatlanul megérkezett a nyár. Ezen a héten Balatonföldváron Térzenei Fesztivál keretében június 30-tól július 3-áig egész Kelet-Európából gyermek, ifjúsági és felnőtt fúvószenekarokat várnak, akik versenyre kelnek egymással - helyszín a Bajor Gizi Közösségi Ház. Fellép még a Boban és Marko Markovics Orkestar, a Hot Jazz Band és a Tommy Víg Kvintett, dzsesszkoncerttel.

Már érintettük Balatonföldvár történetét, ezért tudjuk, hogy a legrégebbi lelet a kelta kori temető, neve is a kelta földvárból ered. Ezért próbálják a földváriak nagyon kedvesen ezt a hagyományt a mába áthozni, kelta napot tartanak a fesztivál alatt. A programok között szerepel kézművesség, harcászat, kultúra. A kelta táborban lehet lándzsadobást, agyagozást, láncing fűzést, haditornát, kosárfonást, pénzverést, növényfestést és kovácsolást tanulni. Mivel az írek a mai Írország területére bevándorolt kelta hódítók utolsó letelepedett törzsének utódai, ezért ír zenével és néptánccal is körítik a műsort.

A hétvége legtradicionálisabb, legbalatonibb versenye a Kék Szalag, ez évben július 1-4. az időpont. Minden évben káprázatos volt eddig, amikor felsorakozik a tavon a rengeteg vitorlás, most is így lesz. Ez idő alatt, aki a parton marad, szintén Balatonfüreden az Amatőr Színjátszók Nemzetközi Találkozóján színjátszó körök bemutatóit, irodalomtörténeti, muzeológiai és drámapedagógiai előadásokat tekinthet meg.

A motorsport kedvelőinek MAMS Országos Trial Motoros Bajnokság Gyenesdiáson. Ingyenes a belépés a versenyt követő hegyi felfutó és tesztmotorozásra is. A "Bánya buli"-n pedig mindenki kedvére mulathat. Mindez július 3-4-én.

Szintén várva várt esemény a Ghymes Fesztivál a Balaton-felvidéken, ennek a Szent György-hegy és Tapolca ad otthont július 2-4 között. A Forrás Színház bemutatja Gogol Az őrült naplója és Moliere Képzelt beteg című darabjait.

Alsóörsön július 4-én a Pannon Várszínház a sok esőzés után végre előadhatja a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválrólt és a Kőszívű ember fiait. Kultúrában, sportban bővelkedni fog tehát a július első hétvégéje, aki pedig a strandolást, napozást választja, vigyázzon, mert most már nagyon erős az UV sugárzás.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://abalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr52122431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gasztonyi_Ádám 2010.07.02. 10:14:48

Hajrá Ede!

jó szelet :)

gatto nero 2010.07.02. 12:02:31

Ez a programajánlo mostmár minden héten lesz?

Tök jó.
süti beállítások módosítása